" " Kezdőoldal - EuroLSJ EuroLSJ

Vissza a nyelv kiválasztásához - https://www.EuroLSJ.eu

Az EuroLSJ projekt egy egyetlen normális szótárral tájékoztat Európa minden nyelvéről egyszerre

Üdvözöljük az EuroLSJ-hez!

Az EuroLSJ ("Euro L. S. J."-nek kifejezve) egy olyan kezdeményezés, amelynek célja az európaiak egymás nyelvének ismerete.

Szerencsére ez könnyebb, mint a nemzeti szótárak nagy száma megtűnteti. A közös kulturális történelemnek köszönhetően Európa nyelvei nagy hálózatot alkotnak.

Az európai nyelvek természetes hálózata

A nyelveket (a kék gömböket ábrázoló grafikákat) nemcsak a rokonsági viszonyok köti össze egymással (fekete vonalak piros címkével ellátott körökkel), hanem a veleszületettség, a trendek és az uralmak nyelvi nyomai is, amelyek 2000 óta befolyásolják Európát. évek (szürke vonalak nyilakkal).

A mai nyelvi táj eurolingvisztikai nézete

Míg a nemzeti szótárakból ismert klasszikus nyelvi leírás magában foglalja az egyes európai nyelveket (L1, L2, ... Ln), és dokumentálja az elemeket (E1, E2, ... En), az eurolingvisztikai nézet a közöttük lévő közösségekre összpontosít . A valóságot tehát egy perspektívából tekintjük (2. kamera), amelyet bizonyos értelemben 90 fokkal elforgatnak az előző perspektívához képest (1. kamera) (sárga nyíl). Az eurolingvisztikai szemszögből látható, hogy az EuroLSJ projekt keretében egy közös nevezőbe került, amelyben az egyes változatok optimálisan felismerhetők (L).

Az európai nyelv szótára

A helyesírás, a szókincs és a nyelvtan minden hasonlóságának következtetése: Mindannyian (is) közös európai nyelvet beszélünk anyanyelvként; amennyire ez az eset áll fenn, az összes európai nyelvet egyszerre lehet leírni. Az európai nyelvi valóságnak nemcsak sokfélesége, hanem az egység egysége is van. Az egység a sokféleséget mindenki számára elérhetővé teszi anélkül, hogy nyelvi zseni lenne. További információ a „Szótár” alatt.

Továbbá ...

Van-e az európai nyelv valami mint eszperantó? És miért nem csökken a jelentősége az angol nyelv elterjedésével? A leggyakoribb és legfontosabb kérdésekre, amelyeket eddig az EuroLSJ projektről kérdeztek, „Kérdések” alatt talál választ.

Üdvözlettel
Erhard Steller

a Google segítségével lefordítva. Utolsó frissítés: 31.10.2023impresszum | adatvédelem

(c) EuroLSJ 2020